Do Mostu přivezli novou tramvaj, musí ještě chvíli jezdit bez cestujících
Nová tramvaj. Foto: DPmML
Most

Most – Další dvoučlánková tramvaj EVO 2 z produkce společnosti Pragoimex v barvách Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova sjela z transportního vozidla na mostecké koleje v areálu společnosti.

„Jde o realizaci dalšího projektu spolufinancovaného z Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) Evropské unie na pořízení 2 kusů nízkopodlažních tramvají," řekl Daniel Dunovský, ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova.

„Předpokládáme, že čtvrtá tramvaj EVO 2 s ev.č. 323 vyjede z Mostu na pravidelnou linku, jakmile obdrží odbavovací a informační systém a od Drážního úřadu získá průkaz způsobilosti. Po absolvování zkušebních jízd bez cestujících bude uvedena do provozu. Odhadujeme to přibližně na tři týdny. Zhruba do měsíce pak z IROP obdržíme ještě další tramvaj EVO 2,“ dodal Dunovský.

Ve vozovém parku dopravního podniku tak bude celkem pět dvoučlánkových tramvají EVO 2. Obě tramvaje EVO 2 byly pořízené z Integrovaného regionálního operačního programu s dotací ve výši necelých 85 %.

Tramvaje EVO 2 na Mostecku vůbec nezahálí, svědčí o tom i skutečnost, že první z nich s ev. č. 320 najela za necelý rok 90 880 kilometrů (v provozu od 16. 1. 2020), druhá v pořadí ev.č. 321 najela 74 234 kilometrů (od 19.2.2020 a třetí 63 248 kilometrů (od 20.3.2020).

Jedna z tramvají se bohužel v minulých dnech stala terčem útoku zuřivého muže. Píšeme v článku Muž v Litvínově zaútočil dlažební kostkou na tramvaj. Rozbil velmi drahé čelní sklo.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru