VIDEO: Dluhové poradny v Mostě: Ročně pomohou stovkám lidí. Problémy kvůli epidemii se teprve projeví
Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Několik dluhových poraden funguje na území města Mostu i v Litvínově. Podívejte se na videoreportáž, která shrnuje aktuální situaci. V poradnách zatím nezaregistrovali zvýšený počet klientů s finančními obtížemi v souvislosti s koronavirovou krizí. Předpokládají, že se důsledky epidemie teprve projeví.

Stačí řetězec nešťastných událostí a už se můžete potýkat například s potížemi s úhradou splátek. Pro lidi, kteří svoji situaci už nedokáží zvládnout sami, jsou tu občanské poradny, na které se mohou obrátit.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=2bJkRZKagUA

Jedním z míst, kde mohou pomoci lidem s finančními potížemi je Občanská poradna v Mostě ve Středisku sociální pomoci při Diakonii Českobratrské církve evangelické. Jenom vloni tady napočítali přes osm set klientů, kteří se na zdejší pracovníky obrátili se žádostí o pomoc. Provoz poradny finančně podporuje město Most.

V komunitním plánu města Mostu je v rámci poradenství uvedena i Sociálně aktivizační poradna, která ale není prioritně zaměřená na protidluhové poradenství. Přesto, v případě potřeby, toto poradenství klientům poskytuje. Dluhovou poradnu ve městě provozuje také obecně prospěšná společnost K srdci klíč.



Pracovníci poraden se shodují, že lidé, kteří se dostanou do finančních potíží, by měli tuto skutečnost co nejdříve začít řešit, než se problémy začnou kupit. A mít vůli se svými dluhy něco dělat. Cestou z insolvence může být třeba osobní bankrot. Ne vždy je to ale jediné nebo nejvýhodnější řešení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru