Kontrolujte si sklepy! Bezdomovci hledají úkryt před zimou, bezplatný azyl ale odmítají
Bezdomovci se snaží ukrývat v cizích prostorách, kde nemají co dělat. Ilustrační foto: archiv
Most

Litvínov - V posledních dnech dostávají strážníci litvínovské městské policie častější hlášení o pobytu bezdomovců ve sklepích domů.

Jednoho takového ze sklepa vykázala ve svém osobním volnu litvínovská strážnice a popis muže ihned nahlásila kolegům. Ti se po něm vydali pátrat, měli informace, že směřuje směrem k Tesco, ale zahnul dříve, a to do ulice Tylova. Tam se již strážníkům na muže nepodařilo narazit.

Dalšího muže, tentokrát ve Studentské ulici, si všimla hlídka. Pokoušel se dostat do jednoho z domů. Když se mu to nepodařilo, vydal se do Ukrajinské ulice, kde byl již úspěšný. Ne však nadlouho, protože po chvíli jej vykázali strážníci.

"V případě, že klesají venkovní teploty pod bod mrazu, mají bezdomovci možnost pobývat na ubytovně UNO ve vyhrazené místnosti nejen přes noc, ale i přes den. O této možnosti bezdomovci vědí, protože jim ji sdělují jak asistenti prevence kriminality, tak strážníci. Řada bezdomovců však tuto možnost i přes situaci venku odmítá," uvádí Martin Klika, velitel městské policie.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru