Vodní přivaděč pod Krušnými horami museli odstavit. Městům by hrozilo nebezpečí
Podkrušnohorský přivaděč. Ilustrační foto
Most

Krušné hory - V současných mrazech odstavuje Povodí Ohře přivaděč průmyslové vody v Podkrušnohoří. Hrozí totiž jedno nebezpečí.

Pod Krušnými horami vede od Klášterce nad Ohří až za Vysokou Pec přivaděč průmyslové vody a navazuje na něj Podkrušnohorský přivaděč. Jedná se o vodní tok, který v minulém století naši předkové vodohospodáři budovali téměř po vrstevnici, aby svedli krušnohorské potoky mimo povrchové lomy na hnědé uhlí.

Při současných nízkých teplotách již není možné technickými opatřeními udržet vodu v přivaděčích bez zámrzu, proto jsme byli nuceni dnes v dopoledních hodinách přivaděč odstavit. Odstávka potrvá minimálně 14 dní.

„Při zámrzu vody v korytě přivaděčů hrozí postupné vyplnění průtočného profilu ledem nebo jeho tříští a vylití vody mimo koryto. U běžného vodního toku je to situace nepříjemná, ale u přivaděče, který teče prakticky po vrstevnici, by došlo k rozlití vody přímo do měst – Klášterce nad Ohří, Chomutova nebo Jirkova. A tuto situaci nesmíme připustit,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru