Zima se letos v Litvínově pořádně prodraží! Loni nestála ani třetinu
Sypač projíždí zasněženým Litvínovem. Foto: Oldřich Hájek
Most

Litvínov - Kvůli rozmarům počasí se tuto zimu prodraží údržba komunikací v Litvínově. V rozpočtu na ni byla vyčleněna částka 5,5 milionu korun. Vzhledem ke klimatickým podmínkám však vyjíždí zimní technika častěji a zvýšila se také spotřeba posypového materiálu.

K tomu bylo nutné nasadit větší počet lidí zařazených na ruční čištění komunikací. Už na konci ledna byla vyčleněná částka téměř vyčerpána. „Na základě dosavadního průběhu zimy a předpokládaného vývoje klimatických podmínek jsme navrhli navýšit rozpočet na zimní údržbu o 6 milionů korun. Polovinu z Fondu rezerv, druhou v rámci rozpočtu odboru nakládání s majetkem,“ uvedla vedoucí finančního odboru Jana Lanková. Radní toto rozpočtové opatření doporučili zastupitelstvu města schválit.

Náklady na zimní údržbu v minulých letech byly velmi rozdílné. Například v roce 2020 byly enormně nízké. Zima nebyla téměř žádná a město tedy vynaložilo na zimní údržbu necelé 3 miliony Kč. O rok dříve stála údržba téměř 8 milionů Kč a v roce 2018 lehce přesáhl účet 5 milionů Kč. Nejvyšší náklady si zatím vyžádala zimní údržba v roce 2017, tehdy město vyplatilo necelých 10 milionů Kč.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru