Strážníci a policie kontrolují společně, jak se v Mostě dodržují opatření. Kde je největší problém?
Kontrola Policie ČR a městské policie. Foto: MP Most
Most

Most - Shlukování osob bez roušek na veřejném prostranství, nenošení roušek a respirátorů tam, kde je to nařízeno, a porušení nočního vycházení jsou nejčastější prohřešky, které obě policie zaznamenaly v ulicích Mostu v uplynulém týdnu. Od začátku platnosti nových opatření se každým dnem zvyšoval počet osob, které nařízení respektovaly. V některých lokalitách však policie zlepšení nezaznamenala a shlukování osob bez roušek bylo na běžném pořádku.

„Přistoupili jsme proto na opatření, kdy spojíme síly a maximální možný počet hlídek strážníků a policistů se společně zaměří na konkrétní vytipované problémové lokality, kde dochází ke shlukování osob. Ty budeme pravidelně kontrolovat a již budeme udělovat pokuty,“ uvedl ředitel městské policie Jaroslav Hrvol.

Maximální možná výše pokuty je 10 tisíc korun. K té však strážníci ani policisté v Mostě zatím nepřistoupili. Průměrná výše pokuty za přestupky proti krizovému zákonu v roce 2020 činila 500 korun.

Většinu přestupků v minulém roce strážníci i policisté projednali domluvou v případě, že bylo možné se s přestupci domluvit. Desítky případů denně pak řešili pouhým napomenutím bez lustrace osoby a evidence přestupku v systému.

„Pandemie je na svém vrcholu, kolabují nemocnice a nová opatření mají pomoci situaci ve zdravotnictví zvládnout. Cílem tohoto opatření je snaha o zvýšení kázně lidí a tím přispět ke zlepšení epidemiologické situace,“ dodal Jindřich Bergmann, zástupce ředitele územního oboru Policie ČR.

Kontrola dodržování nařízení vlády není omezena jen na společné opatření Policie ČR a městské policie. Kontroly provádějí všechny hlídky v rámci své běžné činnosti po celých 24 hodin na celém území města Mostu.

Cílem je zajistit bezpečí pro všechny zodpovědné občany. Podle obou policií také drtivá většina občanů k opatřením přistupuje rozumně, policisty a strážníky respektují a činnost policie v této oblasti vnímají jako potřebnou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru