Muž se ženou nakupovali, ač byli pozitivní. Policie je obvinila ze zločinu šíření nakažlivé lidské nemoci
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Ze zločinu šíření nakažlivé lidské nemoci obvinila mostecká policie 42letou ženu a stejně starého muže z Mostu. Šli nakupovat, i když věděli, že mají prokázanou přítomnost nového koronaviru a mohou nakazit ostatní lidi.

Podle policistů měla dvojice koncem března v odpoledních hodinách přijít do jednoho mosteckého supermarketu nakupovat. Na tom by nebylo nic divného, ovšem dvojice nakupovala zboží a pohybovala se mezi zákazníky i přesto, že oba věděli, že jsou na základě laboratorního vyšetření pozitivní na přítomnost koronaviru způsobujícího nemoc covid-19.

"Krajskou hygienickou stanicí jim byla nařízena izolace a zákaz styku s dalšími osobami z důvodu předcházení šíření této nemoci. Svým chování tak zvýšili nebezpečí rozšíření nakažlivé nemoci u lidí," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Jednání se dopustili v době, kdy byl na území České republiky vyhlášen usnesením vlády ČR nouzový stav z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti k prokázáním výskytu vysoce nakažlivého koronaviru SARS-Cov-2 způsobujícího nemoc covid-19. Stíhání obviněných je vedeno na svobodě.

Za toto jednání může soud v případě prokázání viny uložit trest odnětí svobody na dva roky až osm let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru