OBRAZEM: Filmaři proměnili centrum Mostu v diktaturu a nechali vybuchnout auto
Exploze automobilu v centru Mostu. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Čtyři natáčecí dny tráví v Mostě filmaři, kteří zde pořizují záběry do osmidílného seriálu britské produkce s názvem Extinction. Podle svých představ upravili centrum města a ve čtvrtek odpoledne natáčeli první z větších akčních scén.

K závoře před Repre přijíždí černá limuzína. Přistupují k ní vojáci, když tu se ozve výbuch, který vyrve všechny dveře a vůz zachvátí ničivé plameny. Sleduje to několik filmových kamer a také stovky kolemjdoucích. Ti musejí ustoupit do bezpečné vzdálenosti, před explozí je zastavena dostatečně daleko i veškerá doprava.

Centrum Mostu se na několik dní (až do neděle 18. dubna) proměnilo ve východoevropskou diktaturu pro jeden z dílů seriálu televize Sky. Jde o rozsáhlejší projekt. Jen natáčení v Česku přijde na 150 milionů. Necelé dva miliony utratili filmaři v Mostě. Ve čtvrtek se v Mostě sešlo na 250 členů štábu a vyšší desítky komparzistů.


Zajímavost

  • Produkce zcela proměnila část interiérů obchodního domu Prior. Ten z velké části jinak zeje prázdnotou. Vytvořila v něm restauraci. Kulisáři odvedli skvělou práci. Od opravdové restaurace je k nepoznání. Prostory budou rovněž explodovat. Tyto prostory vám bohužel ukázat nemůžeme, focení zde jinak velmi ochotná produkce kvůli smlouvě nepovolila.

Akční thriller má přinášet díky přesunům v čase možnost změnit běh některých událostí. Hlavní hvězdou série je britský herec Paapa Essiedu. Seriál sleduje hlavní postavu, která je svědkem konce světa, poté se vrací znovu a znovu, aby byl katastrofický sled událostí odvrácen. Extinction znamená v překladu zánik či vyhynutí.

Natáčí se především v Mostě, ale také v Litoměřicích, Žatci a Postoloprtech.

Seriál Extinction by měl být vysílán na Sky TV ve Velké Británii v roce 2022. Produkce byla zahájena letos v lednu natáčením v Bristolu a na dalších místech ve Velké Británii. Výroba v České republice začala o velikonočním víkendu.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru