Okolo Bíliny se uklízelo. Byly tam obří pneu, sporák a hromady plastových lahví
Foto: Rotaract club Most
Most

Most - V sobotu 8. května Rotaract club Most podnikl ve spolupráci s mosteckými skauty a několika členy mosteckého Rotary clubu druhou etapu úklidu břehů řeky Bíliny.


Rotaract club tak navázal na první etapu úklidu, která proběhla na konci dubna. Dobrovolníci z uvedených spolků během obou akcí uklidili břehy řeky v úseku mezi Starým Mostem a mosteckým vlakovým nádražím. Rukavice pro dobrovolníky, pytle na odpad a svoz odpadu v obou případech zajistilo Povodí Ohře, které hospodaří s dotčenými pozemky.

1005rotaract1

Foto: Rotaract club Most

Množství odpadu ve vybraném úseku bylo značné a dobrovolníci mimo jiné uklidili velké množství starých trubek na kabely, zbytky dopravníkových pásů, sporák, řadu pneumatik (včetně pneumatiky od traktoru), spoustu plastových lahví a plechovek, matrace či zbytky lednice. Velká část odpadu rozhodně nebyla tzv. jednoroční a ležela u řeky řadu let, v některých případně minimálně pět let. Členové Rotaract clubu Most věří, že území kolem řeky Bíliny zůstane uklizené, a stane se atraktivní i pro turisty, kteří nyní míří především k jezeru Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru