Zloděj v Mostě tahal kradené elektrokolo z okna, když ho přistihli
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Mostečtí kriminalisté objasnili případ pokusu krádeže jízdního kola a alkoholu. Podle nich má toto na svědomí 25letý muž z Litoměřicka.

Ten měl minulý měsíc v ranních hodinách vniknout do budovy jedné školy ve starší zástavbě města Mostu. Dovnitř se měl dostat poté, co rozbil okno a posléze se pohyboval ve vnitřních prostorách objektu. Prohledával místnosti, u kterých ve čtyřech případech zcela poškodil vnitřní dveře, nahlížel do dílny a kanceláří a v jedné z nich mu do oka padlo odložené elektrokolo v hodnotě 8 tisíc korun. To si připravil k odcizení a objekt hodlal opustit opět přes okno.

"Stačil zpola vyndat kolo z okna, když ho na místě přistihl zaměstnanec areálu. Lapka na nic nečekal a z místa utekl. Nekradl poprvé, v minulosti byl již za trestný čin potrestán a z vězení se vrátil předloni," uvedla mluvčí Policie ČR Ludmila Světláková.

Vyšetřovatel muže obvinil z přečinů krádeže vloupáním ve stádiu pokusu a poškození cizí věci. Obviněný je stíhán na svobodě a za tento skutek mu hrozí v případě uznání viny až tříletý trest odnětí svobody. Poškozené organizaci zanechal hmotnou škodu ve výši 14 tisíc korun.

O pár dnů později v Mostě zamířil do jedné prodejny, kde si vzal z regálu čtyři lahve rumu. Ty však nehodlal zaplatit a s lupem z prodejny utekl. Jednu flašku údajně vypil, zbývající tři prodal náhodné osobě. Tuto krádež řešili mostečtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru