Lidé se v autech nepoutali, děti neměly vhodné sedačky. Policisté při akci na Mostecku rozdávali pokuty
Policisté při kontrolní akci na Mostecku. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Na Mostecku proběhla několikadenní dopravní akce, policisté zjišťovali, zda se osoby ve vozidlech poutají. Na co při kontrolách přišli?

Na silnicích mosteckého okresu proběhla minulý týden po dobu několika dnů krajská dopravní akce. Policisté při ní kontrolovali dodržování zejména užívání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, zaměřili se i na dodržování stanovené rychlosti, předepsaný způsob jízdy, dodržování pravidel silničního provozu.

Hlídky dopravní policie provoz kontrolovaly na silnicích I. třídy i v obcích. Během akcí muži v uniformách zkontrolovali 62 vozidel a odhalili 21 přestupků v dopravě. Za 20 z nich policisté řidičům uložili pokuty ve výši 4 100 korun a 1 oznámení postoupili do správního řízení.

"Tři řidiči během řízení telefonovali, pět osob nemělo bezpečnostní pásy, čtyřikrát nebyl užitý zádržný systém. Policisté při dopravní akci zajistili jednu hledanou osobu, jeden řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti a dva motoristé neměli u sebe řidičské průkazy," shrnula policejní mluvčí Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru