Na místě s úžasným rozhledem na Most a okolní kopce bude nová vyhlídka!
Místo, kde by mohla vyrůst vyhlídková plošina. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Město Most má v plánu vybudování dvou okruhů dětské stezky či výstavbu vyhlídky v místě nad vodárnou na vrchu Ressl. Odtud je nádherný výhled do krajiny.

„Rádi bychom využili toho, že právě zde došlo k vykácení uschlých dřevin. Tím se nám tu otevřel nádherný prostor, kde by mohla vzniknout nová vyhlídka jak na České středohoří, tak na naše město,“ přibližuje plány vedoucí oddělení kultury a sportu mosteckého magistrátu Michal Vavroch.

Město Most nechá z vrchu Ressl také odstranit čtyři dřevěné altány, na kterých se za dvacet let, co zde slouží veřejnosti, podepsal zub času. Důvodem jejich odstranění je havarijní stav. Nosné pilíře altánů jsou vytaženy mimo střechu, vlivem zatékání degradují a hrozí tak nebezpečí úrazu návštěvníků Resslu. O odpočinková místa však Mostečané nepřijdou, místo nich postaví město nové a budou kopírovat dětské stezky.

Vedle vyhlídkové terasy by mělo vzniknout také veřejné ohniště. Bude mít pevný základ a bude dostatečně zabezpečené, aby se oheň nemohl přenést do porostu. Lidé totiž sami neustále zakládají divoká ohniště na Resslu na nevhodných místech.

Se stavbou by se mohlo začít v příštím roce.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru