V Rákosí, Břehová a další. Most bude mít čtyři nové ulice s poetickými názvy
Nové domky poblíž nádrže Bettynka. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – V nové lokalitě pro výstavbu rodinných domů ve Vtelně poblíž vodní nádrže Bettynka vznikají čtyři ulice. Potřebují nová jména. Na světě je několik návrhů, z nichž čtyři půjdou na stůl zastupitelů, kteří je budou schvalovat.

V místě plánovaných rodinných domů, některé jsou už z větší části hotové, se v minulosti nacházely pole a louky. Z tohoto důvodu byly navrženy názvy ulic, které mají jednak vazbu na toto místo a dále odkazují na přirozené prostředí ptactva, kteří v břehové části a okolí nádrže hnízdí. Pokud to zastupitelé schválí, budou se ulice jmenovat Břehová, U Bettynky, V Rákosí a V Lukách.

Vzhledem k zájmu o bydlení v této části města Mostu se již nyní zpracovává studie na dostavbu zbývající části zastavitelných ploch.

Nová výstavba vzniká v sousedství nádrže Bettynka, která je pozoruhodnou ornitologickou lokalitou. Žije tam celá řada zajímavých i vzácných druhů ptáků.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru