Jedlý kelímek, káva s tonikem. Kavárna na ulici objíždí místa v kraji, parkuje i u jezera Most
Pojízdná kavárnička u jezera Most. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – „Dobrý den, co si dáte? Co třeba osvěžující ledovou kávu s tonikem?“ Pavel Houfek a Kateřina Turková Rousová vítají v nádherném čtvrtečním dopoledni procházející kolem jejich stánku na kole u mosteckého jezera.

 

 

Koupili si nevyužitou pojízdnou kavárničku na bicyklu a založili si Kavárnu na ulici. K vidění s ní jsou na akcích v Teplicích, u jezera Milada nebo u druhé velké rekultivované plochy, jezera Most. A prodej kávy či domácí limonády doprovázejí i kulturou, kdy jsou u jejich mobilního stánku často k vidění muzikanti. „Koncept kavárny jsme spojili s buskováním,“ vysvětluje Pavel Houfek. Pro vysvětlení: busking je „hudební, divadelní nebo artistická produkce provozovaná na veřejně přístupných místech“. Taková produkce bývá na některých místech také spojená s cílem získat peněžní příspěvek od kolemjdoucích.

A co je zajímavostí Kavárny na ulici? Kávu si tam můžete objednat třeba do jedlého kelímku a tím jednoduše zabít dvě mouchy jednou ranou: Rázem se z kávy totiž stane malá svačinka. Kelímek je veganský a má prý sotva šedesát kalorií.

Stánek je umístěný na jízdním kole. „Je těžký, ale pomáhá elektromotor,“ směje se Kateřina, když připravuje espresso s tonikem, chladivý nápoj do čtvrtečního letního počasí.

Příště kavárnička zavítá zase na Miladu, v neděli bude k zastižení v Teplicích na Malé Paříži. Jinak během víkendů ji můžete zastihnout převážně u jezera Most, kousek od napouštěcího místa. Kavárnu můžete sledovat třeba na Instagramu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru