Cizinci zápasili na sídlišti, prý šlo o jejich národní sport. Boj se však zvrtl v krvavou rvačku
Ilustrační foto: CC0
Most

Litvínov - Rušnou noc o víkendu měli policisté obvodního oddělení Hamr. Ti přijali oznámení v noci ze soboty na neděli o rvačce dvou mužů na místě veřejnosti přístupném. Po příjezdu na udané místo policisté našli dva muže, kteří byli oblečeni do půli těla jen v teplácích. Jeden ležel na trávě a měl zakrvácený obličej.

"Na místo byl vyslán výjezd služby kriminální policie a vyšetřování, který na objasnění případu pracoval spolu s hamerskými policisty, a z důvodu zranění byla přivolána rychlá záchranná služba, která poškozeného odvezla do zdravotnického zařízení. Muž byl hospitalizován, posléze tu noc z nemocnice svévolně odešel. Druhý muž byl na místě zadržen. Hlídky u obou protagonistů provedly dechové zkoušky na alkohol, které byly pozitivní s výsledkem přes jedno promile alkoholu v dechu," uvádí Ludmila Světláková, tisková mluvčí Policie ČR.

Policisté ověřili ve spolupráci s cizineckou policií totožnost cizinců, kteří u sebe neměli žádné doklady. Na místo museli přibrat tlumočníka.

Z výslechu obou cizinců bylo zjištěno, že jeden z nich bydlí v Janově a druhý ho přijel navštívit. Spolu měli nejprve popíjet a poté se domluvili, že budou zápasit podle pravidel jejich národního sportu Tranta. "oma, odkud jsou, vítěze čeká cena v podobě domácího zvířete. Tady se dohodli na výhře pět tisíc korun. Tento jejich zápas údajně nedovoluje žádné rány pěstmi či kopy, ale cílem je dostat protivníka co nejrychleji na záda. Na zápas dohlížel třetí muž.

Zřejmě alkohol trochu pravidla souboje pozměnil, neboť když jeden z nich začal vyhrávat, tak se druhému výsledek nelíbil a přitvrdil. Poškozeného měl opakovaně udeřit pěstmi do hlavy i těla. Po příjezdu policie třetí muž, který stál opodál, zmizel. I toho policie ustanovila.

"Policisté obvodního oddělení Hamr již o víkendu ve zrychleném zkráceném přípravném řízení se zadržením sdělili podezření ze spáchání přečinu výtržnictví 21letému muži a z přečinů výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví 23letému muži, oba cizinci. Už včera policisté předali stánímu zástupci spisy a soud nyní oba muže potrestal vyhoštěním z České republiky," dodala mluvčí policistů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru