Muž (38) zásadně neplatil za nákupy, z obchodů se mu vždy podařilo vzít nohy na ramena
ilustrační foto
Most

Chomutovsko, Mostecko - Muž ve věku 38 let z obce na Chomutovsku kradl v pěti případech v Mostě a Litvínově. Nekradl poprvé, je několikrát trestaný a naposledy byl odsouzen loni.

Za krádeže v obchodech ho nyní vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Odcizením zboží napáchal škody ve výši 8 423 korun. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět na vazební stíhání obviněného.

V červenci v obci na Mostecku si v jedné prodejně u pokladny objednal cigarety. Ty uložil do batohu a se slibem, že je hned zpátky, z prodejny vyběhl. U pultu zanechal zboží, které nezaplatil. Zpět se již nevrátil. Krádeží cigaret způsobil škodu za 2 200 korun.

"V srpnu stihl čtyři krádeže. Minulý týden zašel do jednoho mosteckého supermarketu, kde si v prodejně ukryl do batohu kleště za 399 korun. Při odchodu byl zdržen, ale z místa se mu podařilo utéct. Lup zanechal na místě činu. Z místa odjel na kole," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková. 

Ve stejný den zavítal v Mostě do prodejny potravin. U pokladny odpoutal pozornost prodavačky a s neuhrazeným zbožím, které měl v tašce, vyběhl ven, kde měl kolo a na něm ujel. Tento týden v Litvínově navštívil jednu drogérii. Ani tam nehodlal za zboží platit. Do tašky si měl uschovat sprchové gely. Krádež odhalili zaměstnanci prodejny, kteří uzavřeli vstupní dveře. Muž je vyvrátil a z místa utekl.

"Po několika minutách vstoupil do obchodu se sportovním zbožím. Uvnitř si na sebe oblékl tričko, šortky a obul si novou sportovní obuv. Další obuv v krabici vzal do ruky a poté se rozeběhl ke dveřím a zmizel. Po chvíli byl zadržen litvínovskými strážníky, kteří po něm dle získaného popisu pátrali a předán policistům. Okresní soud v Mostě obviněného muže poslal včera do vazby," pokračuje policejní mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru