Do Znojma se stěhují nepřizpůsobiví Slováci. Tamní starosta přijel do Mostu pro rady
Setkání na mosteckém magistrátu. Foto: město Most
Most

Most - Město Most navštívil v minulých dnech starosta města Znojma Jakub Malačka. S náměstkyní primátora Markétou Starou a zástupci Výboru pro mapování a eliminaci negativních sociálních jevů Jiřím Nedvědem a Jaroslavem Pilařem se v přátelské atmosféře hovořilo na téma bytové a sociální krize. Ve Znojmě v současné době pociťují vliv sestěhování většího počtu obyvatel ze Slovenska, kteří nerespektují zavedené místní pořádky.

Znojemský případ připomínal stav v tzv. stovkách. Jeden majitel, jeden velký a pohledný dům blízko centra, vysoké nájemné, arogantnost vůči městu a neochota jednat. Starosta se především zajímal o pilotní projekt „Pod ochranou města“, kterým se Most snaží prostřednictvím souboru opatření neblahou situaci řešit. Stěžejní je při tom komunikace a navázání spolupráce se samotnými vlastníky bytových jednotek.

Předchází ji však součinnost s místními usedlíky, kteří pomáhají označit a identifikovat závažné a dlouhodobé projevy takového chování, které značně ubírá z práva na poklidný život.

Projekt nyní aktivně probíhá v ul. M. G. Dobnera a Javorová. Připravuje se do ul. K. H. Borovského. Záměrem je v budoucnosti pokrýt a ochránit celé město. Pro obě strany bylo setkání velkým přínosem a obohacením o cenné zkušenosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru