V ulicích Mostu budou nově velké šedé kontejnery. Objeví se už v příštím týdnu
Ilustrační foto: město Most
Most

Most - Nové nádoby na třídění odpadu se v příštím týdnu objeví na některých místech v Mostě. Šedé nádoby budou určeny na kovový odpad a lidé je najdou na pěti vytipovaných místech. Pokud bude o třídění kovů zájem, uvažuje se o přidání dalších šedých kontejnerů. Informují o tom Mostecké listy.

Mostečané mají o třídění kovů zájem. Potvrzuje to nejen poptávka po nádobách na kov, ale i množství vytříděných nápojových plechovek. „Ty se v současné době třídí společně s plasty do žlutých nádob. Za rok se jich povedlo vytřídit 5,78 tun,“ informovala Mostecké listy Lenka Růžičková z odboru životního prostředí a mimořádných událostí mosteckého magistrátu. Město se proto rozhodlo vypůjčit od obalové společnosti EKO-KOM pět kusů šedých nádob na kovový odpad. Ty budou umístěny na těchto vytipovaných místech: u bloku 216 v ulici Petra Jilemnického, u bloku 509 v ulici Václava Talicha, u bloku 566 v ulici U Parku, u bloku 606 v ulici Kpt. Jaroše a v Souši v ulici Ve Strži.

Do nádob je možné odkládat drobnější kovové odpady jako např. plechovky od konzerv a nápojů, kovová víčka a zátky, alobal, kovové nádobí apod. Vhazovat je možno pouze kovové obaly neznečištěné zbytky potravin či nebezpečnými látkami. Nepatří tam ani plechovky od barev či tlakové nádoby. Ty je možné společně s většími kovy, které se do vhozů nádob nevejdou, odevzdávat na sběrném dvoře.

Nápojové plechovky je možné i nadále třídit do žlutých kontejnerů společně s plasty a nápojovým kartonem.

Pokud se tento způsob třídění kovů osvědčí, uvažuje se o přidání dalších kontejnerů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru