VIDEOREPORTÁŽ: Zdravotní sestry najdou smysluplné uplatnění v Městské správě sociálních služeb
Ilustrační foto
Most

Most - Právě začíná nový den na zdravotním úseku v Městské správě sociálních služeb v Mostě (MSSS). Jsme v Domově pro seniory, který je Mostečanům známý jako Astra. Zdravotní úsek patří pro zdejší personál mezi jeden z nejnáročnějších, a to jak po fyzické, tak psychické stránce.

„U městské správy sociálních služeb pracuji třináct let. Ze začátku jsem pracovala jako všeobecná sestra. Od roku 2015, od října, pracuji jako úseková sestra zdravotního úseku první, druhé a šesté stanice,“ přibližuje nám svoji práci hlavní úseková sestra Monika Prknová. Mezi práci sester tady patří podávání léků, aplikace inzulínu či třeba provádění převazů. Zajišťují také odběry biologického materiálu. Lékař do domova dojíždí dvakrát týdně. Na sestrách je proto velká zodpovědnost.

https://www.youtube.com/watch?v=zJYViL_tdiE

V současné době je jednou z největších priorit zdejšího vedení navýšit počet pracovnic v sociálních službách a právě také zdravotních sester. Motivací není jen stabilní zaměstnání, ale i dobrý pocit z odváděné prospěšné práce. „Za péči nám děkují i rodinní příslušníci. Je to takové pohlazení na srdíčko,“ dodává Monika Prknová.

Dalším důležitým impulsem, proč se rozhodnout pro práci sestřičky v městské správě sociálních služeb, může být i finanční ohodnocení. „Od ledna budeme významně zdravotnímu úseku přidávat na výplatu. A potom samozřejmě to prostředí. Jsem přesvědčený, že zřizovatel nám dlouhodobě přeje. Zřizovatelem je statutární město Most. Podmínky k práci jsou, jsem přesvědčený, výborné,“ říká ředitel MSSS Luboš Trojna.

Ne všichni v domově mají své rodiny, které jsou schopny se o své blízké postarat, nebo z různých důvodů nemohou. Připojte se k místním sestřičkám, rehabilitačním či zdravotním. A podávejte pomocnou ruku všem, kteří ji potřebují. Nástup je možný prakticky hned.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru