Kutilství je v kurzu. Kvůli zlodějům na Mostecku mizí vrtačky, šroubováky a pily
Ilustrační foto
Most

Most - Za nákup se zřejmě nechtělo platit 37letému muži z Mostu. V prodejně s kutilskými potřebami si měl do tašky nandat pár kousků z nabízeného sortimentu, jednalo se o aku vrtačky, aku šroubovák, nabíječky, multifunkční nůž a další drobnosti.

Celkem to bylo zboží v hodnotě přesahující 14 tisíc korun. S tím měl následně bez zaplacení projít přes pokladnu. Zadržen byl pracovníkem ostrahy a předán do rukou policistů. Ti mu sdělili podezření ze spáchání trestného krádeže. "K jeho smůle ho policisté navíc ustanovili jako nepoctivého zákazníka čerpací benzinové stanice z 5. ledna 2022. Tehdy ještě jako neznámý muž si u benzinky na Mostecku do vozidla natankoval pohonné hmoty v hodnotě téměř 1.500 korun. Za to mu nyní na kontě přibylo další sdělení podezření z krádeže," uvedla mluvčí policie Alena Bartošová. Při posuzování celé věci Mostečanovi rozhodně nepomáhá fakt, že s majetkovou kriminalitou měl v minulosti co do činění. Případem se nadále zabývá mostecké obvodní oddělení.

Kutilství a aku vrtačky jsou pravděpodobně v kurzu. Nasvědčuje tomu i víkendová návštěva 36letého Mostečana v obchodě, který tento sortiment nabízí. Vrtačku si měl muž dát do svého batohu a jakoby nic měl opustit bez zaplacení prodejní prostor. Následoval obdobný scénář - zadržení ostrahou prodejny, předání přivolané policejní hlídce a sdělení podezření z krádeže. I tomuto muži přitížila skutečnost v podobě předchozího pravomocného odsouzení za obdobnou trestnou činnost. Tato věc je také šetřena ve zkráceném přípravném řízení.

A to třetice: Policejní vyšetřovatel v těchto sdělil obvinění ze spáchání trestného činu krádeže dvěma mužům z Mostecka ve věku 29 a 38 let. Ti měli loni během zvané návštěvy v bytě v Mostě odcizit benzinovou kotoučovou pilu v hodnotě 10 tisíc korun. Tu měli následně prodat neznámě osobě. „Vydělané“ peníze dle svých slov měli použít pro svoji potřebu. Starší z dvojice se navíc do střetu se zákonem dostal již v minulosti, rozsudek obsahoval majetkovou kriminalitu. Případ je nadále v šetření.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru