Nový dopravce: V Mostecké pánvi budou ještě letos jezdit autobusy Umbrella
Autobus Setra. Pro kraj bude mít dopravce vozy v typické zelené barvě. Ilustrační foto. Zdroj: Ústecký kraj
Most

Mostecko - Ústecký kraj uzavřel smlouvy se dvěma dopravci Umbrella Coach & Buses a.s. a Umbrella City Lines a.s. na zajištění dopravní obslužnosti v oblastech Chomutovsko, Mostecká pánev a Kadaň – Žatec po dobu deseti let. Rada kraje rozhodla, že předpokládaný začátek provozu od ledna 2023 se na žádost dopravce o měsíc uspíší a zahájí se tedy 1. prosince letošního roku.

Umbrella zvítězila s cenovými nabídkami 35,92 Kč/km na Chomutovsku, 35,88 Kč/km na Mostecku a 32,94 Kč/km v oblasti Kadaň - Žatec. Celková cena kontraktů na desetileté období tedy činí 1, 3 miliardy korun za předpokládaný objem 3,8 mil. odjetých kilometrů za rok.

Celkem bude nasazeno 44 nových nízkopodlažních autobusů, pravděpodobně se bude jednat o Setry, a to v délkách 12 m a 10,8 m. Díky plošině pro invalidní vozík mohou cestovat i cestující se zdravotním postižením. „Samozřejmostí je klimatizace, lepší komfort cestujícím zajistí USB nabíječky, informační panely, vnitřní kamerový systém a možnost nákupu jízdenky platební kartou,“ upřesnil radní pro dopravu Marek Hrabáč. Autobusy budou v zelené barvě, typické pro příměstské autobusy spadající do integrovaného dopravního systému Doprava Ústeckého kraje.

Ke změnám dojde také v provozu, některé linky se sloučí nebo přečíslují. Dojde také k posílení některých spojů, a to zejména do průmyslové zóny Triangle.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru