Novorozenci, se kterými se osud nemazlil, dostanou v mostecké nemocnici Kufříky pro život
Foto: KZ
Most

Most - Nedonošenecká část perinatologického centra Krajské zdravotní – Nemocnice Most převzala od Nadačního fondu La Vida Loca speciální kufříky v rámci projektu „Kufříky pro život“ určené pro novorozené děti, se kterými se život nemazlil.

„Projekt vznikl na podkladě toho, že až 500 dětí je každoročně odloženo nebo z různých důvodů odebráno matce přímo v porodnici. Aby jednou netápaly, jak přišly na svět, jak vypadaly a zda je vůbec měl někdo rád, uchováváme vzpomínky na začátek jejich života v kufřících a pomáháme jim tak v období hledání vlastní identity,“ vysvětluje primářka Dětského a dorostového oddělení Nemocnice Most MUDr. Marie Váchová.

edeniky 1819

Kufřík je určen pro novorozence, kteří rovnou z porodnice putují do pěstounské péče, do adopce nebo do kojeneckého ústavu. Jeho součástí je první hračka, fotoalbum s fotografiemi po porodu, oblečení, dudlíky a lahvička, někdy i otisky malých nožiček.
„Spolupráce s Nadací La Vida Loca funguje v Nemocnici Most od dubna 2019. Od té doby tu nadační fond rozdal celkem 27 kufříků. Projekt běží v rámci 60 porodnic v celé republice,“ dodává MUDr. Marie Váchová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru