Litvínovan vyrážel na vloupačky do aut a krádeže do drogerií. Útěky neměl jednoduché
Ilustrační foto
Most

Most - Ve vazební věznici se nyní nachází 32letý Litvínovan. Soud ho tam poslal na základě podnětu mosteckých policistů. Ti ho ustanovili jako osobu, která se v Mostě opakovaně dopouštěla majetkové kriminality. Kvůli tomu ho zároveň trestně stíhají.

Litvínovan čelí obvinění ze spáchání trestných činů krádeže a krádeže vloupáním. "Nekalostí se měl dopouštět v prosinci, lednu i únoru. Na kontě má mít čtyři vloupačky do aut a tři krádeže v drogerii," uvedla mluvčí policie Alena Bartošová. Z aut si měl odnést pracovní brašnu s obsahem, nápoje, sněhové řetězy a další věci, které tam byly k mání.

V obchodě se měl specializovat především na sprchové gely, žvýkačky a bonbony. Věci si měl uschovávat do svého zavazadla a z obchodů mizet.

Úprky pro něj nebyly vždy úplně jednoduché, v jednom z případů si měl sednout u pokladny do podřepu a až přišla vhodná chvíle k útěku, z místa měl vyskočit a utéci. Jedné krádeži se pokusila zabránit pracovnice prodejny, která mu zatarasila cestu, Litvínovan ji však měl srazit, až upadla na zem. Poté také zmizel. Incident se naštěstí obešel bez zranění.

"Policistům je muž dobře znám z minulosti, majetková kriminalita mu není cizí, jelikož soud ho za ni několikrát uznal vinným. V tomto případě mu může být vyměřen až tříletý trest odnětí svobody. Vyšetřování ve věci nadále pokračuje," sdělila tisková mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru