Lidem zčervenaly všechny certifikáty v Tečce! Co to teď znamená pro vaše cestování?
Certifikáty v Tečce se ukazují jako neplatné, i když podle pravidel jsou stále v platnosti. Foto: e-deniky.cz
Most

ČR - Aplikace Tečka, která v mobilních telefonech shromažďuje a zobrazuje očkovací certifikáty, potvrzení o prodělání onemocnění či provedení testy, v neděli ráno "zčervenala". Jde o chybu, na její nápravě se prý pracuje.

"Dnes ráno uživatelům „zčervenala” aplikace Tečka. Jedná se o výpadek validační služby, který ale nemá vliv na platnost certifikátu a QR kód v zahraničí bude i nadále vyhodnocován správně. Na odstranění problému se zobrazením pracujeme a omlouváme se za komplikace," informuje projekt Chytrá karanténa na Twitteru.

Lidé se přesto obávají, že budou mít při cestování potíže. V domácích podmínkách je Tečka zatím "uspaná", certifikáty v ní obsažené se ale prokazují cestovatelé, třeba na letištích. "Chápete že na letištích to nikde nenačítají a řídí se podle barviček? Tohle je fakt neskutečný, a přesně proto s sebou pořád musíme tahat papír," reagoval Aleš Petrovský na Twitteru.

"Pokud tohle chce někdo posouvat třeba na online očkovací průkaz, zde jasný důkaz, že tudy cesta nevede," kritizuje aplikaci a její provoz Martin Brynych.

Uživatelé aplikace nyní musejí počkat na odstranění problému.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru