Sluníčko i déšť, víkendové počasí potěší obě strany
Poznáte mosteckou školku, kde jsou na jaro připraveni? Ilustrační foto
Most

Mostecko - Svátky jara utekly jako voda, stejně jako dosavadních 111 dnů (30,4 %) roku 2022. A protože jsme Velikonoční pondělí měli 18. dubna, znamená to, že květnové sváteční dny připadnou na neděli, a tak se dvou prodloužených víkendů dočkáme až v roce 2023, tedy za předpokladu, že se do té doby něco fakt hodně nepotento... Minulý měsíc byl mimořádně bohatý na sluneční svit (a mimoto nezvykle teplý). Duben v tomto ohledu poněkud pokulhává. A nezdá se, že by se na tom něco mělo změnit. Důvod je prostý, absence dobře postavené tlakové výše. Některé věci zkrátka člověk neovlivní (nemá-li přístup k HAARPu a dalším přísně tajným vládním programům).

Máte-li rádi vymetenou oblohu a teplíčko, tak jste v posledních dnech měli vyrazit do... Norska. Ve středu poblíž Osla naměřili až 21 °C, ve čtvrtek jak v Norsku, tak v Pobaltí nebo ve Švédsku měli jasno a až nějakých 19 °C. Celkem „horko“ bylo i na Islandu. Asi 150 km severně od hlavního města Reykjavíku teplota vystoupala až na 19,6 °C. A to má Island jakože subarktické klima, no zjevně cheatuje (podvádí). Největší chyba počasového matrixu na Islandu nastala 22. června 1939, kdy na východě této ostrovní země zaznamenali tropických 30,5 °C. Od té doby se Islanďané tropického dne nedočkali, což je bezesporu politováníhodné, přinejmenším z pohledu globálního oteplování. Asi by se globální oteplování mělo víc snažit. No určitě, vždyť v Česku ve středu mrzlo, navíc docela dost (na Šumavě až -10 °C a třeba v Liberci až -4 °C). Všechno je špatně! I toho ledu v Arktidě je tento rok nějak hodně...

Survivor již brzy přijde s dalším duelem. Kdo postoupí do TOP 3? Pro řadu lidí ale bude mnohem podstatnější duo Simone a Thalke. Řeč je o dvou tlakových nížích, které byly takto pojmenovány německými meteorology.

22. dubna: První polovina dne slunečná, ta druhá už moc ne (spíš vůbec). Možná se objeví deštíček, samozřejmě i úplně nahoře na horách. Nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C, nejnižší ranní teploty kolem 6 až 2 °C. Žádná hitparáda, jak z pohledu teplomilů, tak z pohledu zimomilů.

23. dubna: Většinou slunečno. Odpolední maxima okolo 11 až 15 °C, ranní minima kolem 7 až 3 °C.

24. dubna: Většinou zataženo. Po obědě na 99 % sprchne. Teploty maximální 8 až 12 °C (na Moravě až 20 °C), minimální 8 až 4 °C.

25. dubna: Beze srážek, ale mraků habaděj. Odpoledne do 9 až 11 °C, ráno do 6 až 4 °C. Sem tam víc, sem tam míň. Takové o ničem.

Mimochodem, na pátek 22. dubna připadá Den Země. Takže by asi nebylo na škodu obejmout nějaký ten strom a podobně. Zkrátka k Zemi hleď!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru