Policisté zastavili půl tisíce vozidel, více se věnovali motorkářům. Jaké prohřešky byly nejčastější?
Jeden z rychle jedoucích motorkářů. Foto: Policie ČR
Most

Ústecký kraj - Krajské dopravně bezpečnostní akce se v Ústeckém kraji účastnilo celkem 61 policistů. Ti zkontrolovali v době od 14. do 17. července 2022 celkem 551 vozidel. V rámci kontrol bylo zjištěno 198 přestupků v dopravě. Ve 177 případech byly přestupky vyřízeny na místě blokovou pokutou (celková výše uložených pokut překročila částku 121 tisíc korun) a 21 přestupků bylo oznámeno správnímu orgánu.

"Policisté kontrolovali zákonem stanovené povinnosti jako zákaz požívání alkoholu a jiných návykových látek před jízdou a během ní, neopominuli kontrolu technického stavu vozidel, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů a dodržování dalších předpisů stanovených platnou legislativou. Více se pak věnovali řidičům motocyklů a jejich bezpečné jízdě. Jejich pozornosti však neunikli ani řidiči ostatních vozidel," uvedla mluvčí policistů Pavla Kofrová.

Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti, kterou policisté řešili v 81 případech. Co do četnosti následovalo nevyužití bezpečnostních pásů během jízdy ve 24 případech, nevyhovující technický stav vozidel 19x, sedm vozidel jedoucích bez dálniční známky, dále bylo zjištěno šest přestupků motocyklistů a jednoho cyklisty, čtyři řidiči usedli za volant vozidla pod vlivem alkoholických nápojů a dva přestupci při řízení motorového vozidla drželi v ruce hovorové zařízení. V jednom případě řidič nepředložil doklad o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla. V ostatních případech se jednalo např. o chybějící doklady či jiné porušení zákona.

"Během dopravně bezpečnostní akce byli zjištěni také tři pachatelé trestné činnosti. V kontrolních akcích bude policie pokračovat i v dalších dnech," upozornila policistka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru