Policisté s vypětím všech sil drželi přes zábradlí visícího muže za ruku, chtěl skočit z balkónu!
Střekovští hrdinové. Foto zdroj: Policie ČR
Most

Ústí nad Labem - Střekovští policisté prap. Martin Fišer a prap. Radek Kocvera na základě volání na linku 158 vyjížděli ve večerních hodinách na místo, kde se žena obávala napadení ze strany jejího manžela.

"Policisté již z minulosti věděli, o koho se jedná. Do panelového domu se dostali díky nahodile zmáčknutému zvonku, který je pustil dovnitř. Dotyčný muž bydlel v sedmém patře. Policisté se rozhodli, že půjdou raději po schodišti. Ve chvíli, kdy přišli do mezi patra 6. a 7. patra spařili muže, jak stojí na balkónové římse a drží se rukama zábradlí," popisuje akci policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Když muž hlídku spatřil, tak křičel, že už na všechno kašle. Policisté začali s mužem v poklidu hovořit a přesvědčovat, aby přelezl zpět. Následně jeden z policistů zaklepal na dveře bytu, kde muž bydlel společně s manželkou a z místa zavolal další složky a policejního vyjednavače. Když žena svého muže spatřila, začala na něj křičet, ať toho nechá.

"V tom okamžiku se muž pustil jednou rukou, sedl si na parapet a začal se naklánět. Policisté neváhali ani sekundu. Ve chvíli, kdy se muž pokusil odrazit, přiskočili k zábradlí a uchopili ho za předloktí," pokračuje mluvčí.

Muž se začal kroutit a snažil se z úchopu vyškubnout. Jeden z policistů pohotově vyndal pouta a mužovu ruku připoutal k zábradlí. V tu samou chvíli se muž odrazil a visel přes římsu.

"Silnější z policistů visícího muže, který vážil přes 110 kilogramů s vypětím všech sil stále držel za ruku a snažil se jej vytáhnout. Druhý z policistů použil i druhá pouta od kolegy. Následně partnerku muže, která všemu přihlížela, požádali o popruhy na psa, kterými si pomohli rovněž muže zajistit. Celou dobu žena prosila svého muže, aby policistům pomohl a snažil se nahoru vyškrábat zpět na římsu. Policisté již byli značně vyčerpaní, naštěstí jim v tu pravou chvíli přijela na pomoc další hlídka střekovských kolegů, která pomohla visícího muže přetáhnout zpět na balkón. Muž byl následně předán do péče záchranářů a převezen do nemocnice. Druhý den, když jej policisté jeli vyslechnout, tak jim děkoval za záchranu života s tím, že to bylo pominutí smyslů, podpořené alkoholem," dodává Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru