Jak se chovají chodci a cyklisté na Mostecku? Dvanáct jich během policejní akce dostalo pokutu
Ilustrační foto: archiv
Most

Mostecko - Mostečtí policisté se v uplynulých dvou dnech zaměřili na chování chodců a cyklistů na pozemních komunikacích, a to v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce. U těchto účastníků silničního provozu kontrolovali zejména povinnost užívání reflexních prvků na oděvu za snížené viditelnosti mimo obec, ale i všeobecné dodržování zákonných pravidel. K zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu kontrolovali i osobní automobily. Pátrali po vozidlech, osobách a věcech.

Během akce zjistili porušení zákona u 12 chodců. "Policisté všem uložili blokovou pokutu v celkové výši 2100 korun. Na území mosteckého okresu zastavili celkem 73 automobilů a vyřešit museli 31 přestupků. Ve 26 případech řidiči odjeli s pokutou v celkové částce 6300 korun," uvádí mluvčí policistů Václav Krieger.

Buďte vidět, přežijete

Pět motoristů strážci zákona oznámili správnímu orgánu k projednání. U dvou šoférů shledali policisté nevyhovující technický stav vozidel, jeden nebyl připoután bezpečnostním pásem a jeden řídil vůz bez příslušného řidičského oprávnění.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru