Vozový park Dopravního podniku posílí nové kloubové autobusy. Testovat se bude také nový elektrobus
Vlevo kloubový autobus SOR NS 18. Vpravo SOR NS ELECTRIC. Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova
Most

Most - Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a.s., posiluje svůj vozový park. “Podařilo se nám výhodně pořídit další kloubový autobus ze sousedního Chomutova. Jde o kloubový vůz IRISBUS CITELIS. Bude nasazen na náhradní autobusovou dopravu při výluce tramvajové dopravy, případně na linky číslo 30 a 31,“ řekl Daniel Dunovský, ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova.

Vůz, který splňuje emisní normu EURO 5, obdržel nové čalounění sedadel a nový lak ve firemních barvách.. Další kloubový autobus SOR NS 18 si dopravní podnik zapůjčil z Prahy. „Tento vůz je dlouhý téměř 19 metrů a máme ho půjčený do konce října tohoto roku. Poté nám výrobce dodá nový kloubový vůz téhož typu,“ řekl Daniel Dunovský.

Jak doplnil, vozidlo splňuje normu EURO 6. Zároveň obdržel k testování přímo od výrobce SOR Libchavy elektrobus. „Jde o vůz SOR NS 12 electric, který budeme testovat v našich podmínkách do konce září. Testování proběhne na linkách v Mostě a v Litvínově,“ řekl Dunovský. Nabití vozidla trvá cca 6 hodin, poté je autobus schopen v městském provozu ujet více než 200 kilometrů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru