VIDEO: Další silnice a chodníky prošly v Mostě zásadní rekonstrukcí. A pracovat se bude i jinde
Oprava chodníku v Souši. Foto: TS Most
Most

Most - Zásadní rekonstrukcí prošly v poslední době v Mostě frekventované komunikace, ale i cesty mimo centrum města.

Zásadně se zlepšila doprava v jedné z páteřních ulic: Moskevské. Město přišly úpravy na více než 12 milionů korun. „Je tu nový asfaltový povrch, došlo také ke změně stání na této komunikaci. Tím došlo k zásadnímu navýšení parkovacích míst, a to celkem o 84, což je docela významné číslo. Nad to došlo také k modernizaci zastávek, kdy byly aplikovány betonové panely, které se osvědčily i v jiných částech města,“ vysvětluje primátor Mostu Jan Paparega.

https://www.youtube.com/watch?v=BcRG8GXcQgE

Proměnou prošla také jedna z nejvytíženějších komunikací ve městě, kde denní intenzita provozu dosahuje 15 tisíc vozidel. Jde o dopravní úpravu Velebudické ulice za pět milionů korun. Zvýšila se plynulost dopravy u Lidlu, vzniklo nové místo pro přecházení u McDonaldu a snížila se rychlost projíždějících vozidel kvůli bezpečnosti.

Brzy se bude lépe jezdit ulicí Aloise Jiráska. To je komunikace u kojeneckého ústavu. „Jsem moc rád, že jsme finálně přistoupili k rekonstrukci celé ulice Aloise Jiráska. To znamená včetně výměny komunikace, tak i přeprojektování chodníků a samozřejmě parkování vozidel. Tuto akci jsme dlouho oddalovali ve vztahu k plánované rekonstrukci SVS, která je hotová. Máme vysoutěženo a práce by zde měli začít v horizontu několika týdnů,“ dodává primátor Mostu. Práce vyjdou levněji, než se původně počítalo. Vysoutěžená cena je pět milionů korun proti předpokladu, který přesahoval částku šest milionů korun.

Most myslí i na okrajové části města. Dodělal se chodník v ulici Nová hraniční v Souši.

Opraveny byly chodníky v ulicích Jiřího Wolkera, Československé mládeže, u mateřské školy v Růžové ulici, Lipové ulici či v České u bloku 627. Nové značení je na parkovišti v Lipové ulici.

V pátek také informovaly mostecké technické služby, že jsou hotové práce v ulici Československé mládeže, kde přibylo nové vodorovné značení. Z původního počtu 44 parkovacích míst se podařilo zvednout parkovací kapacitu na 66 parkovacích míst.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru