VIDEO: Na dnešní oslavy dohlédnou tisíce policistů! Jak zachránit člověka s utrženými prsty?
Ilustrační foto
Most

ČR - Na oslavy příchodu nového roku dohlédnou v celé republice tisíce policistů. Jako každoročně lze předpokládat zvýšené používání zábavní pyrotechniky.

"Mějte prosím na paměti, že v některých lokalitách je jejich použití omezeno a doporučujeme tedy nastudovat si obecní vyhlášky," nabádá Policie ČR. Policisté zároveň apelují na ty, kteří zábavní pyrotechniku používají, aby byli ohleduplní ke svému okolí. I s přihlédnutím k tomu, že především pro zvířata se jedná o mimořádně stresovou záležitost.

Jestliže Vánoce patří z pohledu hasičů k těm spíše klidnějším obdobím, pak přelom roku je pro hasiče i záchranáře časem zvýšené ostražitosti a aktivity. A to především kvůli nesprávnému použití zábavní pyrotechniky. Pyrotechnika každoročně způsobuje požáry a vážná zranění. Největší nebezpečí pak představuje zejména ta podomácku vyráběná, necertifikovaná.

https://www.youtube.com/watch?v=Ur_CqXC_gvM

Jako každým rokem i letos varují policisté před nezodpovědnou manipulací s pyrotechnikou. Aby se předešlo případným zraněním či zbytečným škodám na majetku, radí dodržovat některé zásady.

"V současné době je na trhu k dostání široká škála zábavné pyrotechniky. Jak poznat, který výrobek je kvalitní? Na každém výrobku by měl být čitelný a srozumitelný návod, jak s ním bezpečně manipulovat. V případě, že na výrobku nejsou základní informace uvedeny, není jeho kvalita zaručena!" upozorňuje mluvčí policistů Pavla Kofrová.

Většina výrobků zábavné pyrotechniky patří do rukou občanů starších 18 let. Hlavně rodiče by měli na Silvestra dohlédnout na své děti. Právě děti a mládež se při neodborné manipulaci s rachejtlemi, bouchacími kuličkami a podobnými pyrotechnickými výrobky vystavují velkému riziku úrazu!

Při neodborné manipulaci nebo u použití nekvalitního výrobku není vyloučen vznik požáru. V žádném případě nepoužívejte zboží s prošlou záruční dobou. Veselá nálada se může během okamžiku změnit v nepříjemné zážitky.

Alkohol a jiné drogy k pyrotechnice nepatří!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru