Kraj prohloubí spolupráci s ústeckou univerzitou
Hejtman Jan Schiller a nově zvolený rektor ústecké univerzity Jaroslav Koutský. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Most

Ústecký kraj - O prohloubení spolupráce, společných projektech, rozvoji regionu, energetice i nově vznikajících studijních oborech jednali na půdě krajského úřadu hejtman Jan Schiller a nově zvolený rektor Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Jaroslav Koutský.

Bývalý děkan Fakulty sociálně ekonomické UJEP a nově zvolený rektor Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Jaroslav Koutský nastoupí do funkčního období 17. března 2023. Jako nejvyšší představitel univerzity by rád navázal na probíhající spolupráci s krajem, především v oblasti výzkumu, nových technologií a kulturně‑kreativních odvětví, prostřednictvím Inovačního centra Ústeckého kraje (ICUK), které založili Ústecký kraj a UJEP spolu s krajskou hospodářskou komorou. Pro budoucí proces transformace regionu jsou tato odvětví klíčová a je důležité mít silného partnera v akademické sféře, o kterého se lze odborně a profesně opřít a který dokáže současně zajistit i dostatek kvalifikovaných pracovníků.

Kraj by rád prohloubil s univerzitou spolupráci také v oblasti energetiky. Nárůstu nových špičkových pracovníků by mohl pomoci nový doktorský studijní program zaměřený na energetiku, jehož akreditace by se mohla univerzita dočkat již v letošním roce. Na akademické půdě UJEP, v kampusu, by měla také v letošním roce proběhnout velká energetická konference pro odborníky, studenty i širokou veřejnost.

Hejtman Schiller i rektor Koutský se domluvili na pravidelných schůzkách, během kterých budou koordinovat a zefektivňovat společné aktivity a které povedou k ještě větší provázanosti mezi krajem, krajským úřadem a ústeckou univerzitou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru