VIDEO: Mistr obuvník spravuje boty lidem už dvě desítky let. Díky podpoře města mohou podnikatelé v Mostě rozšířit své služby
Jiří Trégr v obuvnické dílně. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - V obuvnické dílně Jiřího Trégra v mostecké Lipové ulici, hned vedle Kahanu, to voní kůží a obuvnickým lepidlem. Na stejném místě ho zákazníci vyhledávají už sedmnáct let. Řemeslem se ale zabývá déle. A i díky podpoře podnikatelů městem Most bude moci svoje služby dále rozšiřovat.

Jiří Trégr se zabývá opravou obuvi od roku 1999. Lidé k němu do dílničky nechodí jen s děravými botami a ulomenými podpatky. Ve své provozovně pracuje s maminkou. Oba dokáží vrátit život více věcem. "Umíme zalepit komplet boty, dát nové podrážky, provádíme různé šití, opravujeme kabelky, brašny," vypočítává obuvník.

Most se snaží významně podporovat drobné a malé podnikatele a živnostníky působící na území města, a proto na začátku února schválila Rada města Mostu dotační program na podporu drobného a malého podnikání a podporu rozvoje sektoru služeb v roce 2023. "Cílíme zejména na živnostníky a drobné podnikatele do maximálně 50 zaměstnanců, kteří vytvářejí svoji činnost na katastrálním území města Mostu a vyvíjejí zejména rukodělné činnosti nebo činnosti, které ve městě nejvíce chybí," přibližuje radní města Mostu Jana Falterová Zudová.

Pro letošní rok byly vyčleněny prostředky ve výši dva miliony korun z rozpočtu města, které mohou podnikatelé získat. "Mohou žádat o dotaci od 50 do 200 tisíc korun na jeden projekt, přičemž dotace tvoří maximálně 70 procent z celkových uznatelných nákladů projektu," dodává radní.

Dotace může pomoci v rozvoji podnikání i Jiřímu Trégrovi. "Ano, využiju nabídku k rozšíření služeb v této provozovně. Budu rád, když to vyjde," svěřil se.

Žádost může podat kdokoliv. "Rozčlenili jsme obory činností do tří kategorií a seřadili je podle priority, kterou považujeme za nejdůležitější. Ta je potom rozčleněna v bodovém hodnocení projektů," vysvětluje Jana Falterová Zudová.

Výzva dotačního programu je zveřejněna od 6. února, žádosti o dotaci potom budou přijímány od 13. března do 30. dubna letošního roku.

Text výzvy, formulář Žádosti o dotaci a všech příslušných příloh najdete na stránkách Statutárního města Mostu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru