Trojice mužů se vloupala do benzinky. Mostečané ale neunikali dlouho, policisté si pro ně za pár dní přišli
Foto: Policie ČR
Most

Chomutovsko - Jen několik dní po nočním vloupání do benzinové čerpací stanice na Chomutovsku si policisté došli pro tři podezřelé muže, které zadrželi ve stejnou dobu na různých místech města Most.

"Na začátku února bylo v nočních hodinách policistům oznámeno vloupání do objektu benzinové čerpací stanice na Chomutovsku. Během pár okamžiků do prostor prodejny násilím vnikli neznámí pachatelé, kteří tam odcizili cigarety a alkohol v celkové hodnotě bezmála 60 tisíc korun. Poškozením vstupních dveří způsobili další škodu předběžně vyčíslenou na 80 tisíc korun. Spravedlnosti však neunikali dlouho. Díky dobré práci a všímavosti policistů vyslaných na místo vloupání a následně jejich kolegů, kteří na případu dál pracovali, se podařilo brzy zjistit totožnost tří mužů, kteří se do benzinky měli vloupat, zjistit místa jejich pobytu a zadržet je," popsala případ policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Zadržené muže (ve věku 40, 39 a 39 let - z Mostu a Jirkova) poté vyšetřovatel obvinil ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci. "Nejstarší z nich (Jirkovan) byl již na podzim chomutovským vyšetřovatelem obviněn z pokusu krádeže, jehož se podle zjištění policistů dopustil koncem loňských letních prázdnin v obci na Chomutovsku. Tehdy se měl v noci na kole vydat k večerce, do které měl pak s užitím násilí vniknout. Uvnitř si poté připravoval pytel na odcizené zboží, ale měl smůlu. Vyrušil ho totiž provozovatel večerky, který tam spal. Dotyčný tedy utekl, před prodejnou nasedl na jízdní kolo a odjel. I tehdy se šetřením podařilo totožnost podezřelého zjistit a obvinit ho. Nyní už je za mřížemi, vyšetřovatel totiž z důvodu pokračování v trestné činnosti u dvou z obviněných podal podnět ke vzetí do vazby. Ten byl akceptován a tito muži budou na výsledek vyšetřování čekat ve vazební věznici," uvedla dále mluvčí. 

V případě uznání viny jim hrozí až tříleté tresty. Třetí z obviněných je stíhán na svobodě. Jemu by soud mohl uložit trest odnětí svobody až do výše dvou let.

1402benzinka3

1402benzinka4

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru