Japonci budou u Mostu vyrábět potravinové obaly, kladou důraz na ekologii
Primátor Mostu Marek Hrvol podepisuje smlouvu s jednatelem české dcery Toppanu Hiroshi Suzukim. Foto: e-deniky.cz
Most

Most - Česká dceřiná firma japonské společnosti Toppan bude v průmyslové zóně Joseph u Mostu vyrábět pokročilé obalové materiály především pro potravinářský průmysl. Při výrobě dávají Japonci důraz na ekologii.

V pondělí podepsali zástupci firmy smlouvu o převodu vlastnického práva k pozemkům s vedením města Mostu. Prodej pětihektarového pozemku za 17 milionů korun už dříve odsouhlasili mostečtí zastupitelé.

Zástupci společnosti Toppan připravili po podpisu smlouvy i krátkou prezentaci svojí společnosti. Zabývá se výrobou obalových materiálů, komerčním tiskem, v dalších odvětvích ale také například bezpečnostními řešeními či polovodiči.

Mostecký závod bude hlavním výrobním závodem pro evropský trh. V plánu je zahájit výrobu na konci roku 2024. „Chceme být v centru Evropy. Zjistili jsme, že Most má velmi dobrou průmyslovou zónu, proto jsme se rozhodli být zde v Mostě,“ uvedl jednatel české pobočky Hiroshi Suzuki.

Při výrobě obalových materiálů u Mostu chce Toppan používat takzvanou GL folii. Používá se na ni recyklovaný materiál a nahrazuje hliníkové obaly. Jde o transparentní, vysoce ochrannou folii. Most si nového investora váží. „Bezpochyby si nejvíc cením přístup v rámci jednání, ale samozřejmě i představený záměr. Řekl bych, že je to jedna z nejinovativnějších firem, která do zóny Joseph vstupuje,“ uvedl primátor Marek Hrvol.

Při nabírání zaměstnanců najdou uplatnění mnohé profese, od manažerů přes účetní, mechaniky, údržbáře až k lidem s chemickým vzděláním. Půjde o vyšší desítky lidí.

Japonská firma byla založena v roce 1900, celosvětově zaměstnává skoro 55 tisíc lidí. Její čisté tržby činí 11,9 miliardy eur. Mostecká investice dosáhne výše sto milionů eur.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru