Řidič s padělaným řidičákem vezl Syřany do Německa. Dva z nich se vezli v kufru
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - Hlídka cizinecké policie v odpoledních hodinách na dálnici D8 kontrolovala posádku vozidla Audi A6 Avant. Ve vozidle se nacházel řidič a další čtyři osoby státní příslušnosti Sýrie. Při kontrole vozidla policisté v kufru nalezli další dvě ukryté osoby stejné státní příslušnosti. Tyto osoby byly zajištěny a převezeny na policejní služebnu.

Dvaadvacetiletý řidič byl zadržen a převezen do policejní cely. Nejenom, že při kontrole policistům lhal v souvislosti s převozem těchto osob, ale rovněž předložil padělaný doklad řidičského oprávnění. Po provedeným šetření bylo zjištěno, že řidič tyto osoby naložil již v Maďarsku s příslibem, že je převeze přes Slovenskou a Českou republiku do Německa. V tu dobu již věděl, že nemají platné povolení k pobytu na našem území. Uvedený převoz učinil za úplatu nejméně 1.100 Eur.

"V současné době dvaadvacetiletý muž je stíhán pro trestný čin Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice a Padělání a pozměnění veřejné listiny. V případě prokázání viny před soudem obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let. Na obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby, který soudce akceptoval a muž byl eskortován do vazební věznice," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru