Za Velikonoční pondělí zaslouží řidiči pochvalu. Alkoholu se vyvarovali. Za co si tedy vysloužili pokuty?
ILUSTRAČNÍ FOTO. FOTO: E-DENÍKY.CZ
Most

Most – V souvislosti s pondělním svátkem proběhla celorepubliková dopravně bezpečnostní akce s názvem Velikonoce. Tyto dny jsou policií všeobecně vnímány jako rizikové. Uniformované hlídky se snaží vzhledem k nepříznivému vývoji dopravní nehodovosti v minulých letech ovlivnit nekázeň účastníků silničního provozu.

Policisté dohlíželi na dodržování rychlostních limitů, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí, telefonování za jízdy a na technický stav vozidel. Služební vozy mohli lidé potkat na silnicích v celém mosteckém okrese, ale i na předem vytipovaných kontrolních stanovištích.

Během včerejšího státního svátku kontrolovali dopravní policisté 50 motoristů a zjistili 18 porušení zákona. Rychlost jízdy překročilo 17 řidičů. S blokovou pokutou v celkové výši 10 tisíc korun odjelo 15 z nich. Zbylé dva pak policisté oznámili správnímu orgánu k projednání. U dvou motoristů hlídka shledala nevyhovující technický stav automobilu. „Pozitivní statistika pak vyšla v počtu zjištěného užití alkoholu při řízení. V tomto dni nenarazili policisté ani na žádného řidiče, který by byl ovlivněn návykovou látkou," doplnil policejní mluvčí Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru