Posváteční smutek. Jsou před námi dny plné mraků, lze čekat také déšť
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Po Vánocích, silvestru, Novém roku, zimě a skoro první půlce jara (toho meteorologického) jsou fuč i Velikonoce. Tož na co se těšit teď? No přece na jaro v podzimu svého života a příchod léta, respektive na pořádnou dávku denního světa (o letním slunovratu, letos 21. června v cca 17:00 SELČ, je v Ústeckém kraji světlo od cca 4:05 do cca 22:05) a čím dál teplejší, ideálně i slunečnější dny.

Tak snad nebude pořád pršet a budeme si moct užívat života „pěkně letně“. Přinejmenším, vzhledem k sezóně krátkých nocí, se tolik nebudou točit elektroměry a města možná na tu chvíli zapnou i všechny lampy. A co takhle se na veřejná osvětlení rovnou úplně vyprdnout? Městské kasy nebudou mít takovou depresi a nebe bude překypovat hvězdami i na ústeckém náměstí. Téměř nulové světelné znečištění uprostřed podkrušnohorských velkoměst, no to by byl mazec, ne?

S pravděpodobností hraničící s jistotou se toho nedočkáme a ani v nejbližších dnech před námi nic hustého není. Proud do veřejných lamp asi poteče, na rohlík za kačku asi nikde nenarazíme a tak dále. Všechno bude jak (rozhodně ne)má být. A pomyslnou třešničkou na dortu bude počasí.

12. dubna: Do 3:00 jasno, od 3:00 do 7:00 vysoká oblačnost, od 7:00 do 0:00 nižší frontální oblačnost. Uvedené časy berte jen orientačně, ale jak je vidět, středa se slunečními paprsky pošetří. Na druhou stranu i s dešťovými kapkami, vypadá to, že Ústeckému kraji se jakákoliv srážková činnost vyhne. Nejvyšší odpolední teploty okolo 9 až 13 °C.

13. dubna: Od 0:00 do 0:00, a to je jistý, zataženo. Krátce po půlnoci možná lehce sprchne, jinak srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty opět okolo 9 až 13 °C.

Filozofická tečka na závěr – výhled na víkend, bohužel už klasický dvoudenní (chtělo by to třídenní):

14. dubna: 6 až 10 °C a zataženo s deštěm, na vrcholcích hor i se sněžením

15. dubna: 10 až 14 °C a polojasno až oblačno, bez srážek

16. dubna: 11 až 15 °C a oblačno až zataženo, bez srážek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru