AKTUÁLNĚ: Z Ústecka vyjely sanitky do Jihlavy. Pokračovat budou na Ukrajinu
SANITKY JIŽ V ČESKU NESPLŇUJÍ STANDARDY A MUSELY BÝT VYŘAZENY. POMŮŽOU NA UKRAJINĚ. FOTO: OLDŘICH HÁJEK
Most

Ústecký kraj – Dnes dopoledne vypraví Ústecký kraj 7 sanitních vozů a další humanitární pomoc pro sedm nemocnic ze Zakarpatské oblasti na Ukrajině. Jedná se o již vyřazené vozy ze Záchranné zdravotní služby Ústeckého kraje. Humanitární dar bude předán v Jihlavě Dobročinnému fondu ViZa, který zprostředkuje předání daru nemocnicím v Zakarpatské oblasti. 

 

Tyto sanitky již nesplňují požadované standardy pro využití při poskytování zdravotnické záchranné péče. Jsme rádi, že se pro ně našlo další využití," uvedl ředitel ZZS Ústeckého kraje Petr Bureš. Sanitky i s nákladem vyjížděly v 8 hodin z Centra humanitární pomoci v České Kamenici. Kromě samotných sedmi sanitních vozů od ZZS ÚK a léků od Svobodného státu Sasko bude každé nemocnici poskytnuto Ústeckým krajem vybavení v podobě ochranných pomůcek, elektrocentrála, dvě lůžka a dva spacáky.

V Jihlavě na Krajském úřadě kraje Vysočina v rámci předání proběhne společné jednání hejtmana Kraje Vysočina a hejtmana Ústeckého kraje, zástupců Ústeckého kraje a Kraje Vysočina o možnostech společné pomoci Zakarpatské oblasti. Projednávat se bude např. projekt rehabilitačního centra.

337976922 893670762036709 6664374733629318980 n

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru