Rudolf zkropí Česko. A to pořádně: i padesáti litry vody na metr čtvereční
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Most

Ústecký kraj - Přes třicet tisíc detekovaných blesků a například v městečku Pentolina i třicet milimetrů srážek neboli třicet litrů vody na metr čtvereční za šedesát minut. Takhle nějak vypadal včerejšek (13. duben) na severu Itálie, který byl zmítaný počasovým neklidem kvůli Rudolfovi, kterého proto můžeme nazvat darebou, ničemou, rošťákem a tak podobně.

Vlastně by se spíš hodil titul nezbednice anebo uličnice, protože se bavíme o tlakové níži. A tlaková níže je přece rodu ženského. Ačkoli na to se v dnešní době už moc nehraje. No to je jedno, hlavní je, že Rudolfa pocítíme na vlastní kůži i v Česku. Neztrácejme čas a podívejme se na Rudolfem poznamenanou předpověď (pro Ústecký kraj):

14. dubna: Zataženo, prakticky od rána až do večera s deštěm (na vrcholech našeho milovaného pohoří se dost možná ukážou sněhové vločky, třebaže tvorba sněhové pokrývky nehrozí). Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C, nejnižší ranní teploty kolem 7 až 3 °C, takže slušná teplotní nuda.

15. dubna: Do pozdních odpoledních hodin velká oblačnost, respektive zatažená až oblačná obloha, a v nočních až ranních hodinách ještě déšť (i na Klínovci). Potom plus minus polojasno, avšak přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 6 až 10 °C, ojediněle možná až 12 °C, nejnižší ranní teploty kolem 8 až 4 °C.

16. dubna: Nebe převážně bílošedé, k tomu padesáti až sedmdesátiprocentní šance na přeháňku. Co se nejvyšších odpoledních teplot týče, počítejte s 10 až 14 °C, ráno v minimu nejčastěji 7 až 5 °C.

17. dubna: Pondělí bude v zásadě kopií neděle, akorát o trošičku chladnější, a sice s nejvyššími odpoledními teplotami okolo 8 až 12 °C. K ránu rtuť v teploměru spadne k 6 až 2 °C. Do sobotního poledne, kdy Rudolf definitivně přestane ronit slzy (kdy přestane chcát jak z konve), na území Česka naprší až mezi padesáti až šedesáti litry vody na metr čtvereční. Konkrétně v Jihočeském kraji, na Vysočině a tam takhle. Pro Ústecký kraj si Rudolf přichystal patnáct až pětatřicet litrů vody na metr čtvereční, sporadicky i více. Prostě slušně sprchne.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru