VIDEO: Muzejní noc v Mostě se povedla! Z návštěvníků se stali badatelé
Skládání tématických puzzle. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Oblastní muzeum a gelerie v Mostě uspořádaly pro návštěvníky Muzejní noc. Setkala se s velkým zájmem veřejnosti. Lidé si mohli prohlédnout prostory muzea a pro děti byla připravena stanoviště s úkoly.

Aktuální výstavy, dvě nové expozice a spousta zajímavých úkolů. To bylo připraveno pro návštěvníky Muzejní noci v mosteckém Oblastním muzeu a galerii v Mostě. "Letošní Muzejní noc je věnovaná vědecké práci, tématem jsou rostliny, brouci, živočichové," přibližuje v prostorách muzea Pavel Krásenský, vedoucí přírodovědného oddělení. "Děti mají možnost zkusit si vědeckou práci, to znamená, že se vžijí do práce muzejního kurátora. Zjistí, že to není tak jednoduché, jak to vypadá," dodává.

https://www.youtube.com/watch?v=VKOnSKx5YAk

A tak děti v doprovodu rodičů či prarodičů určovaly brouky, sledovaly rostliny či nejrůznější tesaříky pod mikroskopem, vytvářely si list se sušenou kytičkou do katalogu, ale mohly také modelovat či ochutnat pražené cvrčky.

Dorazilo nečekané množství lidí. "Děti jsou spokojené, vědecky pracují a odnášejí si nové zážitky," dodal Pavel Krásenský.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru