Koruna sílí! Po 15 letech prolomila hranici 23,30 za euro. Jaké jsou další vyhlídky?
Ilustrační foto: CC0
Most

ČR - Koruna dále sílí, během čtvrtečního odpoledního obchodování prolomila psychologickou hranici 23,30 koruny za euro. Je tudíž nejsilnější od 22. července 2008, vyplývá z dat agentury Bloomberg.

"V celé historii eura, od 1. ledna. 1999, se koruna pod hranicí 23,30 obchodovala pouze v šesti dnech, vesměs v červenci 2008," uvedl ekonom Lukáč Kovanda.

České měně, podle ekonomů, bezprostředně pomáhají náznaky světově významných centrálních bank, amerického Fedu i Evropské centrální banky, že utahování měnové politiky zmírní či si blíží ke konci, a to i pod vlivem březnových pádů a otřesů bank euroamerického prostoru.

"Není vyloučeno, že korunu letos na jaře zpevní pod 23,00 za euro a bude atakovat svoji absolutně nejsilnější úroveň vůči euru. Té dosáhla během obchodování dnes 21. července 2008 a odpovídá 22,88 koruny za euro," dodal ekonom.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru