Ještě tam budem. Na další „dvacku“ si počkáme, ráno naměříme až nulu
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Den Země (sobota 22. dubna) byl zatím nejteplejším dnem letošního roku. V severozápadních Čechách (na území Ústeckého kraje) oficiální stanice Českého hydrometeorologického ústavu zaznamenaly až 23,1 °C, a sice v Doksanech (okres Litoměřice). Rekord? Ani omylem, když Den Země 1995 do Doksan přinesl letních 28,6 °C (o dekádu později, na Den Země 2005, rtuť teploměru klesla až k -5,5 °C).

Doksany nekralovaly jen severozápadním Čechám (Ústeckému kraji), nýbrž celému Česku, respektive všem oficiálním stanicím Českého hydrometeorologického ústavu. Na druhém místě skončila Plzeň (Bolevec) s 22,7 °C a na třetím Tuhaň s 22,5 °C. I na soukromých stanicích padaly dvaadvacítky. Mimo jiné v Dobroměřicích u Loun (22,6 °C) nebo na Domažlicku (Meclov-Mrchojedy 23,1 °C). Chtěli byste takové počásko znovu?

Smolíček, počásko ukazuje zdvižený prostředníček! (No do prčic, asi děláme něco špatně. Co kdybychom se nad sebou zamysleli a konečně se k Zemi zahleděli?) Poslední dubnové pracovní dny budou docela bohaté na viditelné soustavy malých částic vody nebo ledu (případně jiných látek) v atmosféře Země nebo jiných planet (á, kopírovat z „Wikošky“ by pánovi šlo...) neboli na mraky, správněji oblaka. A teplotám, těm se nad dvacítku rozhodně chtít nebude. Naopak se jim zachce po nule, především v přízemní rovině (v pěti centimetrech nad zemí).

25. dubna: Polojasno až oblačno s přeháňkami, v ranních a ve večerních hodinách přechodně až jasno. Odpolední maxima okolo 9 až 13 °C, ranní minima kolem 7 až 3 °C.

26. dubna: Od půlnoci do dopoledne jasno až polojasno, pak od dopoledne spíše oblačno bez přeháněk. Odpolední maxima okolo 7 až 11 °C, ranní minima kolem 4 až 0 °C.

27. dubna: Převážně velká oblačnost, nicméně bez dešťových kapek. Nejvyšší odpolední teploty okolo 10 až 14 °C a nejnižší ranní teploty, zase, kolem 4 až 0 °C.

Ave, Terra! Buď zdráva, Země!

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru