Preventivka už půl roku pomáhá uživatelům s lékařskými prohlídkami i samovyšetřením. Přispěla k odhalení 27 zhoubných nádorů
Foto: Jan Nechvíle
Most

ČR - V říjnu minulého roku nezisková organizace Loono oficiálně spustila mobilní aplikaci Preventivka, která se již více než 30 tisícům uživatelů stala jejich osobním průvodcem prevencí. Učí je chodit na preventivní prohlídky, převzít zodpovědnost za vlastní zdraví a vést delší a kvalitnější život.

Preventivka ukazuje, na jaké preventivní prohlídky by měl uživatel chodit, pohlídá jejich termíny a přiblíží, co od nich očekávat. Poskytuje také prostor pro přidání prohlídek u dalších specialistů, například na alergologii, endokrinologii, dentální hygieně a dalších. Každý měsíc připomíná samovyšetření prsou, varlat i kůže a nabízí podrobné návody, jak během něj postupovat. Také vyhledává specialisty v okolí uživatele a nabízí ověřené a srozumitelné informace o prevenci závažných onemocnění na jednom místě.

Aplikaci si od jejího spuštění stáhlo již téměř 32 tisíc uživatelů. Skoro 4 800 z nich si naplánovalo nebo absolvovalo preventivní prohlídku, kterou do té doby zanedbávalo, a více než 8 a půl tisíc si s její pomocí pravidelně samovyšetřuje prsa, kůži nebo varlata. Díky tomu si uživatelé odhalili již více než 700 nálezů, 27 z nich byly zhoubné nádory.

Tým Loono chystá tento rok pro uživatele nové funkce. Nově aplikace provede také očkováním a benefity, které nabízí zdravotní pojišťovny. Přidá také další edukační články o zdraví a prevenci. Vznik nových funkcí podpořila Nadace PPF. Její podporu Loono využije také k rozšíření aplikace do regionů.

Preventivka je k dispozici zdarma. Zájemci si ji mohou stáhnout jak pro iOS, tak pro Android.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru