Muži se udělalo zle, ale sanitku odmítl. Strážníci jej neváhali doprovodit až domů
ILUSTRAČNÍ FOTO
Most

Most – Na strážníky se obrátil před nákupním centrem Kaufland 89letý senior a požádal je o doprovod domů do ulice K. H. Máchy z důvodu, že se mu udělalo špatně.

Strážníci muži chtěli přivolat zdravotnickou záchrannou službu, ale senior nechtěl do nemocnice a prosil je jen o doprovod. Proto vyslyšeli jeho přání, doprovodili pána až k domovním dveřím a předali do péče jeho ženy.

Dalšímu seniorovi se zdravotními problémy strážníci pomohli, když oznámila jeho sousedka, že volá o pomoc. K muži, který upadl na chodbě, se městští policisté se souhlasem přítomných dcer museli dostat násilím. Poté si seniora převzala zdravotnická záchranná služba. 

S nutností pomoci seniorům se strážníci setkávají téměř denně. Často je na možné potíže dotyčného upozorní sousedé, nebo lidé, kteří jim zajišťují různé služby. Nezřídka tito všímaví lidé zachrání dotyčnému život. Strážníci například pomáhali starší ženě, na jejíž zdravotní problémy upozornila donášková služba jídla.

Některá ohlášení mohou působit i humorně, přesto je strážníci neberou na lehkou váhu. Takto například vyjela do Chanova hlídka, když o pomoc požádal senior s tím, že mu někdo svítí již dvě hodiny do bytu dálkovými světly, a nemůže spát. Strážníci také tomuto muži pomohli a řidiče upozornili, aby světla vypnul.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru