Povinnou školní docházku mají dávno za sebou, přesto chtějí zpět do školy. Senioři se mohou hlásit do nových kurzů univerzity 3. věku
Slavnostní vyřazování absolventů univerzity si nenechal ujít primátor Mostu Marek Hrvol. Foto: město Most
Most

Most – Univerzitám 3. věku roste popularita po celém Česku. V Mostě zájemcům tuto formu vzdělávání zprostředkovává Vysoká škola finanční a správní. Akademický rok 2022/2023 zde úspěšně zakončilo 151 posluchačů, kteří dle svého výběru navštěvovali některé z 16 otevřených kurzů zaměřených na historii Mostecka, kriminalistiku, právo, psychologii, přírodu, trénování paměti, cestování, bylinky, výživu a zahradničení.

 

Největší zájem byl o kurzy zaměřené na historii Mostecka, ve kterých se posluchači mohli dozvědět informace od pravěkého osídlení na Mostecku až do počátku novověku. Mezi velmi oblíbené kurzy patřily také ty zaměřené na psychologii, trénování paměti a zdraví. Mostečané tvoří převážnou část posluchačů, ale jsou mezi nimi i lidé z okolních měst a obcí, a dokonce přijíždí i z Bíliny, Duchcova nebo Karlových Varů. Nejstarší posluchačce bylo letos 90 let.

Pokračování Univerzity 3. věku na VŠFS bude opět na podzim. Přihlásit se bude možné od 16. 8. 2023 – 22. 9. 2023.

Přednášky vedené Europe Direct Most byly bezplatné, cena ostatních přednášek dle počtu hodin v rozvrhu se v letním semestru pohybovala od 200 do 600 korun.

Informace o novém cyklu Univerzity 3. věku na VŠFS v Mostě lze získat od 15. srpna 2023:
- na webových stránkách školy;
- osobně ve škole na adrese Vysoká škola finanční a správní, a.s., Pionýrů 2806, Most, p. Martina Sovana;
- telefonicky, tel. 477 070 414;
- e-mailem: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru