OBRAZEM: Rybáři stále odvážejí mrtvé ryby z Labe. Provzdušnění pomocí čerpadel nepomáhá
Foto: Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz
Most

Ústecký kraj - I včera pokračovala likvidace uhynulých ryb z vodní plochy, která se nachází na Havraním ostrově u Lovosic. Po prudké změně teplot došlo vlivem několika faktorů k rychlému a fatálnímu snížení hladiny kyslíku.

O problému s kyslíkem jsme psali ZDE.

"Ke včerejšímu dni se podařilo odvézt cca 6000 kg ryb širokého druhového spektra i velikostí (včetně řady trofejních), značnou škodou je jistě např. také velké množství padlého ročka candáta. I přes intenzivní snahu plochu provzdušnit s pomocí čerpadel je stále hladina kyslíku dle měření na strašně nízkých hodnotách (0,3 mg/l) a nedaří se ji zvýšit na potřebnou úroveň. Jak je patrné dle fotografií, i odvoz uhynulých ryb z vodní plochy na ostrově je poměrně komplikovaný, na dané místo je možné se dostat pouze s pomocí lodi, uhynulé ryby jsou proto přenášeny na břeh řeky Labe a následně pomocí lodí převáženy na druhý břeh, odkud je bude možné odvézt k odborné likvidaci. Děkujeme všem rybářům i nerybářům, kteří na místě pomáhají (část již několikátým dnem), včetně hasičů. Bohužel informace o podobných problémech se začínají objevovat i z řady dalších míst po ČR," uvedl Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz.

FOTO

3108ryby1

3108ryby2

3108ryby3

3108ryby4

3108ryby5

3108ryby6

3108ryby7

Foto: Český rybářský svaz, z.s., Severočeský územní svaz

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru