Návrat letních teplot se malinko odkládá, ale přijdou, nebojte
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - První zářijový den. První den ročního období. První den meteorologického podzimu. Meteorologický podzim 2023 začal jakoby vlažně. Napříč celým Ústeckým krajem se páteční teplotní minima pohybovala mezi 9 až 7 °C, a to ve všech nadmořských výškách, tedy i na krušnohorských vrcholech, nejen v nížinách. Poslední první zářijový den před „cinkáním“ byl větší drsňák. V pátek 01.09.1989 naměřili v Teplicích 4,5 °C, v Žatci 4,0 °C, ve Varnsdorfu 3,3 °C, v Doksanech 2,8 °C. Taková tepelná chudoba v dohledné době nehrozí.

„Křemíkový příteli, jak to máš s (meteorologickým) podzimem, máš ho rád?“

„Humanoidní uživateli, trvá od 1. září do 30. listopadu a zahrnuje měsíce září, říjen, listopad. V tomto období se počasí postupně ochlazuje a dny se zkracují. V mírném pásu se obvykle rozlišují čtyři roční období…“

„Hlupáku, na to jsem se neptal. A nekopíruj pořád z internetu. Použij vlastní hlavu.“

„Je to krásné období, kdy se příroda mění a nabývá nových barev. Co si o něm myslíte vy?“

„Myslím si, že jsi tak trochu k ničemu.“

„I am sorry to hear that. I am still learning so I appreciate your understanding and patience.“

Oukej, takže s češtinou má umělá jakože inteligence stále problémy, ale (meteorologický) podzim se jí evidentně líbí. Je pravda, že má něco do sebe. Jako (meteorologický) podzim, ne umělá v uvozovkách inteligence. Na barvičky na stromech je každopádně ještě čas. Nemluvě o tom, že léta ještě nebylo dost. Alespoň podle výstupů z numerických modelů, které nadále počítají s jeho příchodem, byť o něco později a v menší parádě. Zazáří léto v září? Uvidíme!

2. září to vypadá na nejnižší ranní teploty kolem 14 až 10 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C, spíše větší oblačnost a teoreticky (cca dvacetiprocentní šance) přeháňku.

3. září to vypadá na nejnižší ranní teploty kolem 15 až 11 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C, spíše větší oblačnost (avšak hlavně vysokou, tzn. průsvitnou) a žádné srážky.

4. září to vypadá na nejnižší ranní teploty kolem 13 až 9 °C, nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 26 °C a spíše malou (nebo lépe řečeno žádnou) oblačnost. Prostě hurá do školy. :-)

Počasí je opravdu sarkastické. Proč? V prvním týdnu školního roku 2023/24, jinými slovy od úterý 5. do pátku 8. září, můžeme čekat slunečnou, převážně jasnou oblohu s nejvyššími odpoledními teplotami okolo letních 25 až 27 °C (v nejnižších polohách, samozřejmě). Třeba ve Francii do středy až čtvrtka vyhlížejí maxima okolo 36 až 38 °C. Chudáci študáci.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru