Policisté se strážníky se snažili muži rozmluvit skok z mostu. Nakonec k jeho záchraně využili lsti
Reprefoto z videa ze zásahu policistů. Zdroj: PČR
Most

Most – Jen co policisté hlídkové služby oblékli uniformu a zavázali tkaničky od bot, už byli potřeba v ulicích. O jednom z prázdninových dnů se v ranních hodinách na přemostění u vlakového nádraží odehrávala dramatická chvíle.

Na místě se policisté spojili se strážníky, kteří již komunikovali s mužem v tíživé situaci. Ten přelezl zábradlí a měl v úmyslu ukončit svůj život. „Zdálo se, že jeden ze strážníků městské policie navázal s mužem kontakt a získal jeho důvěru. Z toho důvodu se policisté k zákroku a do komunikace připojili velmi pomalu a obezřetně. Osoba za zábradlím si nepřála, aby se kdokoliv přibližoval. Pokud se o to někdo pokusil, muž se začal spouštět z mostní konstrukce dolů. Přesto se po chvíli i policejní hlídce podařilo úspěšně navázat komunikaci," popsal situaci policejní mluvčí Václav Krieger.

Předmětem rozhovoru byly zejména důvody, které vedly k rozhodnutí muže. Strážci zákona nabízeli nešťastníkovi veškerou dostupnou pomoc. Jednou z nich byla i přivolání blízké osoby. To se ohroženému muži zamlouvalo a podal policistům mobilní telefon. To byla ta správná chvíle konat. Všichni zasahující využili tohoto okamžiku a přetáhli muže do bezpečí zpět na správnou stranu zábradlí. Uniformovaná hlídka ho pak převezla k lékařskému vyšetření. „Díky profesionalitě policistů i strážníků nebyl lidský život zmařen," uzavřel mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru