Ilustrační foto: CC0
Most

Most, Litvínov – Letošní léto bylo nezvyklé dlouhé a teplotně nadprůměrné. Stejně jako další teplárny v České republice zahájila teplárna Komořany vytápění až dnes, tedy v pondělí 9. října. Průměrné denní teploty jsou sice stále nad hranicí 13 stupňů Celsia, ale teploty přes noc a v ranních hodinách jsou již mimo tepelný komfort. 

„Temperování domácností jsme zahájili s ohledem na ochlazení, ke kterému došlo během víkendu a dle předpovědi bude ještě pokračovat. Evidujeme také velké množství žádostí o temperování. Zejména rodiny s dětmi a starší lidé si již chtějí ráno a večer přitopit,“ řekl Petr Horák, ředitel Severočeské teplárenské.

Zahájení vytápění až skoro v polovině října nikdo ze současných zaměstnanců teplárny nepamatuje. V roce 2021 bylo vtápění zahájeno 20. září a v roce 2022 dokonce 19. září. Topná sezóna tak letos v obou městech začne až o 21 dní později než loni.

V případě, že se teplé počasí přes den vrátí bude vytápění automaticky utlumeno nebo přerušeno. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru